1. How do I make an appointment?

Answer: You can book an appointment by call or email. You can call at 07 32820684 from 8:30 am- 5 pm Monday to Thursday and 8:30 am- 2.30pm, Friday.

2. When is the Clinic open?

Answer: The clinic is open Monday- Thursday 8:30am- 5pm and Friday 8.30 am- 2.30pm The clinic is closed weekends and Public Holidays

3. What services does the Bremer Clinic offer?

Answer: Our independent specialists offer different services. Please click on the names of specialist to see the services offered by them.

4. Who are the specialists in the Clinic?

Answer: The Clinic has a varied range of specialists who offer medical and therapeutic services. You can view the details of all the specialists associated with our Clinic on Our Specialists webpage. Please feel free to call us in case of any query.

5. Do I need to fill in any paperwork?

Answer: When you book an appointment, you will be sent an information sheet with an overview of the practice and the fees for the specialist you are booked with. Some specialists request a questionnaire to be completed and brought with you to your first visit. New patient forms can be filled out prior to your appointment

6. Is the fee for each specialist different?

Answer: Each consulting specialist set their own fees. You can call at the reception to enquire about their fees.

7. What can I bring for the first appointment?

Answer: For the first appointment, we would request you bring a list of any medications that you are already taking regardless if those medications are related to the reason you are seeing the specialist for.

We encourage you to bring the list of questions you might want to ask your specialist doctor.

8. Can I come with someone for the first appointment?

Answer: You may come with your spouse/ parent/ carer/ friend for your first appointment. This would help you to feel more comfortable.

9. What can I expect on the first or initial appointment?

Answer: The first visit or appointment usually lasts for about 45 minutes. At the end of the session, you will receive feedback and we shall discuss the problems you might be facing and the solutions for them.

10. When do I arrive for the first appointment?

Answer: We request you arrive at the Clinic at least 20 minutes before the scheduled time for the first visit so that you are able to complete the New Patient Forms before your session.

11. Where can I find parking?

Answer: If travelling by car, you can find free parking at the rear of the Clinic.

12. Where is the Clinic located?

Answer: The Clinic is located on 32 South Station Road, Booval.

13. Is the Clinic located near public transport?

Answer: The Clinic is a 4 minutes’ walk from Booval Train Station. For more information on public transport access, please visit www.translink.com.au and look at their Journey Planner section.

14. What if I need to cancel or I miss an appointment?

Answer: If you need to cancel appointment we require at least 24 hours notice. This allows us enough time to offer the appointment to someone else> If you cancel or miss an appointment with less than 24 hours’ notice, there will be a fee of $50.00 which is not claimable through Medicare

15. If I am eligible for a rebate how do I claim it from medicare?

Answer: Fees and Payment

Different specialists have different fees. You will be able to claim a Medicare rebate for the services offered by medical specialists. Some psychologists sessions also eligible for Medicare rebate. Please note most of practitioners working in the clinic have a gap fee. After receiving your payment we submit your claim to Medicare electronically. The rebate is deposited back into your bank account you have registered with Medicare.
The Medicare Safety Net means that the Government will meet 80% of out of pocket costs for all medical services delivered out of hospital after an individual or family have reached a certain amount of out of pocket expenses. This will substantially reduce the costs of your appointment if you become involved in ongoing treatment.

If you require more information on the new safety net, please call Medicare on 132 011, or visit their website at www.humanservices.gov.au/customer/dhs/medicare.

This practice accepts cash, EFTPOS, as well as Visa card and Mastercard.

16. What should I do in case of an emergency after hours?

Answer: In case of an emergency call 000 for an ambulance, attend your nearest hospital or contact your GP